فدرال رزرو در آستانه تصمیم‌گیری نهایی در سالی پرتنش

فدرال رزرو در آستانه تصمیم‌گیری نهایی در سالی پرتنش
فدرال رزرو آمریکا در آخرین جلسه سال ۲۰۲۵، تحت فشار‌های سیاسی و چالش‌های اقتصادی، به بررسی کاهش نرخ بهره می‌پردازد.
کد خبر : ۱۷۹۹۳۶

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایبنا به نقل از گاردین، بانک مرکزی آمریکا در آستانه برگزاری آخرین جلسه خود در سال ۲۰۲۵ قرار دارد و باید تصمیم بگیرد که آیا نرخ بهره را کاهش دهد یا خیر. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که بانک مرکزی با چالش‌های منحصر به فردی مواجه است و فشار‌های سیاسی بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیر می‌گذارد.

پس از تعطیلی شش هفته‌ای دولت که به طور موقت اداره آمار کار را بسته بود، فدرال رزرو با کمبود داده‌های اقتصادی برای اتخاذ تصمیمات خود رو‌به‌رو شده است، وضعیتی که به پیچیدگی‌های تصمیم‌گیری افزوده و به نظر می‌رسد که اعضای کمیته رأی‌دهنده نیز در مورد ضرورت کاهش سومین نرخ بهره در سال جاری دچار اختلاف نظر هستند.

در حال حاضر نرخ بهره در محدوده ۳.۷۵٪ تا ۴٪ قرار دارد. اگرچه کمیته فدرال رزرو از پاییز سال گذشته آغاز به کاهش نرخ‌های بهره که در بالاترین سطح خود قرار داشتند، کرده است، اما در نیمه اول سال به دلیل عدم قطعیت اقتصادی ناشی از تعرفه‌ها، اجماع کافی برای کاهش نرخ‌ها حاصل نشد.

پس از جلسات سپتامبر و اکتبر، کمیته نرخ‌ها را نیم درصد کاهش داد و تعداد بیشتری از اعضا به ضرورت کاهش سوم در سال جاری اشاره کردند. بازار‌ها انتظار دارند که کاهش نهایی نرخ بهره در روز چهارشنبه اعلام شود، اما مشخص نیست که آیا تعداد کافی از مقامات با این اقدام موافقت خواهند کرد.

فدرال رزرو دو مأموریت اصلی دارد: تثبیت قیمت‌ها و بازار کار. افزایش نرخ بهره می‌تواند قیمت‌ها را تثبیت کند؛ فدرال رزرو در سال ۲۰۲۲ زمانی که نرخ تورم به ۹.۱٪ رسید، به سرعت نرخ‌ها را افزایش داد. اما اگر بانک مرکزی احتیاط نکند، نرخ‌های بالای بهره می‌تواند منجر به افزایش بیکاری شود. این خطر به این معناست که تنظیم نرخ بهره یک عمل متعادل‌کننده دقیق است که تأثیرات بزرگی بر اقتصاد دارد.

در ماه‌های اخیر «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو، اعلام کرده که مقامات تحت فشار از هر دو طرف مأموریت فدرال رزرو قرار دارند. هم قیمت‌ها و هم بیکاری در حال افزایش هستند؛ نرخ تورم از ۲.۳٪ در آوریل به ۳٪ در سپتامبر افزایش یافته و نرخ بیکاری از ۴٪ در ژانویه به ۴.۴٪ در سپتامبر رسیده است.

با توجه به تعطیلی دولت، جمع‌آوری داده‌های مربوط به ماه اکتبر لغو شد و داده‌های مربوط به قیمت‌ها و بازار کار در ماه نوامبر نیز به زودی منتشر خواهد شد. هرچند مشخص نیست آیا داده‌های بیشتر می‌توانستند اجماع قوی‌تری ایجاد کنند، اما واضح است که این داده‌ها می‌توانستند تصویر واضح‌تری از اقتصاد در این دوره پرتنش ارائه دهند.

در اکتبر، پاول گفت که کمبود داده‌ها باعث می‌شود مقامات با احتیاط در جلسه دسامبر پیش بروند و گفت: اگر در ماه می‌رانندگی می‌کنید، باید سرعت خود را کاهش دهید.

در میان بحث‌های داخلی در مورد جلسه آینده فدرال رزرو، گزارش‌های متعددی حاکی از آن است که دونالد ترامپ به دنبال انتخاب «کوین هاستت» یکی از نزدیک‌ترین هم‌پیمانان خود، به عنوان رئیس بعدی فدرال رزرو است. پاول که در سال ۲۰۱۸ توسط ترامپ منصوب شد و در سال ۲۰۲۲ دوباره توسط بایدن منصوب گردید، در حال نزدیک شدن به پایان دوره خود در ماه می‌است.

آخرین جلسه سال ۲۰۲۵ فدرال رزرو، هشتمین جلسه کمیته بازار آزاد فدرال است که ۱۲ عضو دارد و در مورد تغییرات نرخ رأی‌گیری می‌کند. این کمیته تصمیم خود را در روز چهارشنبه بعدازظهر اعلام خواهد کرد.

در موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز تهیه شد؛

مستند «سرمایه‌گریز»